Спортски центар “Нови Београд”

 
Спортски центар “Нови Београд”
ЧЛАН НОВОБЕОГРАДСКОГ КЛУБАпопуст: 10-50%
  • Телефони: 011/2672-939
  • Адреса: Аутопут 2, Нови Београд
  • Радно време: Радним данима и викендом 10-20h
  • Web:http://www.scnovibeograd.co.rs
  • 50% стони тенис, 50% теретана 12 термина и месечна карта, дворана рекреације (мин.5 корисника картице), 50% на 12 термина фитнеса и месечну карту, 10% на дневну карту за базен.

Спортски центар “Нови Београд”


Од оснивања, 1979. године, императив у нашем пословању представља понуда усмерена на потребе корисника, уз стално увођење нових садржаја и побољшање квалитета услуга.

Два објекта нашег Спортског центра, СРЦ „11.Април“ и Хала спортова, отворена су корисницима преко 350 дана у години.

image description

Од самог отварања, 1968. године, у дворани Хале спортова били смо домаћини врхунским клубовима и такмичењима. Поносни смо сведоци стварања светске славе КК Партизан, трибинама још увек одзвањају повици подршке Кићановићу, Далипагићу, Дивцу, Паспаљу, Ђорђевићу, Даниловићу.

Поред КК Партизан, своје место у Хали спортова нашли су и кошаркашки клубови Раднички, ИМТ, Беопетрол, Атлас, Беобанка, одбојкашки Раднички и Милиционар, рукометни Мепекс, Баск, Хуммел, као и многи клубови различитих борилачких спортова. Преко 1.000 утакмица у домаћим и међународним такмичењима, одиграно је у Хали спортова.

Београдски победник, Златна рукавица, Турнир градова у одбојци, Протур – стони тенис, Првенство Европе у Самбоу, студентско Првенство света у теквондоу, само су неке од бројних спортских манифестација одржаних у дворани Хале. Југоносталгичарима је још увек у сећању и велики Спортов турнир у малом фудбалу, који је седамдесетих и осамдесетих година двадесетог века окупљао преко 700 екипа из тадашње Југославије. У 2009. години били смо један од домаћина Универзијаде. У дворани Хале одржано је такмичење у женској кошарци, као и Предуниверзитетски турнир, који је окупио, не само најбоље младе кошаркаше Русије, Америке, Канаде и Србије, већ и многа легендарна имена српске кошарке.

Поред спортских, Хала спортова, због своје акустичности, чест је домаћин врхунских културних манифестација. Гласови многих великих имена светске музичке сцене, испуњавали су усхићењем хиљаде посетилаца. Blondie, The Stanglers, Public enemy, Placebo, Cool and the Gang, Brian Adams само су неке од звезда концерата одржаних у Хали, а већ годинама се на паркету традиционално одржава и такмичење у плесу Беоданце опен.

Бројни садржаји којима располаже СРЦ “11.Април” претежно су намењени рекреативцима. Ипак, традицију развоја врхунског спорта пренели смо и на овај објекат Спортског центра “Нови Београд”.

http://scnovibeograd.co.rs/images/DSC_0645.JPG

Реновирани затворени базен домаћин је Ватерполо клуба Црвена Звезда, а отворене базене у летњем периоду користи и Ватерполо клуб Земун. У летњој сезони 2006. године били смо домаћин младих репрезентативаца наше земље и Хрватске, као и првенства Србије у ватерполу за ’94 годиште.

У објекту СРЦ „11. април“ налазе се и тениска академија Јанка Типсаревића, стонотениска академија Коцић, атлетски клуб Нови Београд и стрељачки клуб Трофеј. Поред Јанка Типсаревића, прве тениске кораке у нашем центру направили су и Ана Ивановић и Дарко Мађаровски, а у Сали за стони тенис и данас можемо срести нашег просљеног репрезентативца Александра Каракашевића.

Већ годинама, у сарадњи са Секретаријатом за спорт и омладину града Београда и Општини Нови Београд организујемо бесплатне школе пливања, као и многе друге рекреативне програме за наше суграђане свих узраста.