ОШ “Бранко Радичевић”

 
ОШ  “Бранко Радичевић”

ОШ  “Бранко Радичевић” 


Основна школа „Бранко Радичевић“ је једна од највећих основних школа у Београду. Смештена је у непосредној близини реке и то је чини још привлачнијом. Зеленило блока  45, свежина реке Саве и ширина Савског кеја, пружају наставницима могућност да своју наставу унапреде и да је повремено преселе у живописни крајолик.

То је сигурно инспирисало школске раднике да посвете довољно пажње и уређењу спортских терена, њиховом означавању, осветљавању и стављању нових кошева и голова. Тиме су подстакли спортски дух и побољшање резултата на спортским такмичењима. Наша школа је свој огроман простор ставила у службу здравља  лепоте, тако да се у њој одржавају аикидо, кошарка рукомет, одбојка, пливање, плес и фолклор у ваншколском времену.

Ипак наша школа негује и друге „мисаоне“ дисциплине, које бисмо метафорично назвали „трчање у ширину“.

Наставници се труде, да како у школском тако и у ваншколском животу, да допринесу знању.

Под геслом „Знање је снага и моћ“ наставници мотивишу ученике на решавање тешких задатака, подстичући у њима жељу за новим сазнањима и пажљиво негују таленте које ученици поседују. Један од највећи циљева ове школе јесте да једног дана наши ученици постану самосвесне јединке, способне да желе, способне да препознају шта хоће и да знају и умеју да то остваре