Пијаца Бежанија
  • Телефони: 011 227 7287
  • Адреса: Војвођанска 56, Нови Београд
Пијаца у центру новобеоградског насеља Бежанија отворена је 1978. године. Налази се у близини цркве, а својим изгледом савршено се уклапа у околни амбијент. Простире се на површини од 1.500 квадратних метара и спада у ред мањих градских пијаца, а у време када је отворена словила је за једну од модернијих у граду. Понуда разноврсних производа сасвим је довољна да подмири потребе становника овог насеља, мада им је на располагању и оближња велика пијаца у Блоку 44.

Пијаца на Бежанији данас броји 74 тезгe, десетак ободних локала за продају мешовите робе и две изванредно снабдевене месаре. Наткривена је, а услови продаје су у потпуности прилагођени продавцима, аерација ( проток ваздуха) је одлична, па изложени производи дуго могу да остану свежи.

Закупци продајних места углавном су сурчински сељаци и произвођачи из Војводине. Суботом и недељом, ово је права сељачка пијаца, када продавци из села доњег Срема житељима Бежаније нуде свеже поврће и воће. На њој продају прави ратари, па се овде може наћи поврће практично тек убрано из баште, веома квалитетна шаргарепа и лук, као и свежа домаћа јаја. У суштини, ово је права зелена пијаца, на којој пазари углавном локално становништво.

Уређење пијаце извршено је почетком 2010. године. Освежена је фасада свих објеката, санирана надстрешница пијачног платоа и уређени су прилази пијаци.