Биоскоп “Cineplexx”
ЧЛАН НОВОБЕОГРАДСКОГ КЛУБАпопуст: 10%
  • Телефони: 011/220 3400
  • Адреса: Јурија Гагарина 16-16а. Нови Београд
  • Web:http://www.cineplexx.rs

Биоскоп “Cineplexx”Како је све почело?

Constantin Film-Holding  је основан 1951. године у Аустрији као предузеће за дистрибуцију филмова. У касним 1960-им тиме је створена друга база за развој биоскопске индустрије у Аустрији. До 1990-их у овом сегменту је отворено 25 традиционалних биоскопа и биоскопских центара.

Промене у Constantin породици

Заокрет је уследио 1993. године. Основан је Cineplexx, део компаније Constantin Film-Holding . У то време је у Аустрији затворен велики број традиционалних биоскопа, због уласка мултиплекса на тржиште филмске индустрије. Constantin Филм је реаговао на ове промене, па је у Аустрији основана група од 20 биоскопа, са 157 филмских платна. Осим њих, део групације су и традиционални биоскопи са укупно 16 биоскопских сала.

Ширење у региону

Ciineplexx International је основан 2009. године, када је почело ширење Cineplexx-a изван граница Аустрије. Први такав биоскоп је отворен у Болзану у Јужном Тиролу/Италија.

CINEPLEXX Србија

Током 2011. и 2012. године отворен је велики број биоскопа у Србији, Црној Гори, Хрватској и Македонији. На великом отварању у тржном центру Delta City у Београду, 08. децембра 2011. године, приказан је филм редитеља Бојана Вулетића ,,Практични водич кроз Београд са певањем и плакањем” чиме је биоскоп Цинеплеxx обогатио културну и забавну понуду главног града Србије. Већ наредне године је отворен и биоскоп у самом срцу Шумадије, Крагујевцу, када је 20. марта приказан први филм у Cineplexx-у оквиру тржног центра Плаза.

Такође, Cineplexx је у Загребу преузео биоскоп у средишту града, те је тиме ударен темељ за ширење у Хрватској. Последње велико ширење је било у мају 2013. када је у Словенији отворено шест мултиплекс биоскопа. У склопу развоја Цинеплеxx биоскопске мреже, у децембру 2013. године отворен је мултиплекс биоскоп и у главном граду Албаније, Тирани. Тренутно, ван Аустрије, Cineplexx поседује 114 биоскопских платна.
Cineplexx биоскопи са најсавременијом дигиталном опремом омогућавају изузетно висок квалитет слике и звука, као и 3Д технологије у салама у Београду и Крагујевцу.


Водећа тржишна позиција на Балкану


Cineplexx је аустријска биоскопска групација са преко четири деценије искуства у овој области.
Данас је Cineplexx заступљен у 38 мултиплекса и 6 традиционалних биоскопа у Аустрији, Србији, Црној Гори, Хрватској, Словенији, Македонији и Италији, а нуди 288 биоскопских дворана са преко 64.000 седећих места. Са око 1.100 запослених, Cineplexx биоскопи су у 2012. години остварили промет од 115 милиона еура, те дочекали око 10,5 милиона посетилаца.