Пливачки ватерполо клуб Земун

 
Пливачки ватерполо клуб Земун
ЧЛАН НОВОБЕОГРАДСКОГ КЛУБАпопуст: 20%
  • Телефони: 011/316 48 46; 064/11 22 808
  • Адреса: Градски парк 2, Земун
  • Web:http://www.vkzemun.org.rs

Пливачки ватерполо клуб Земун

 Ватерполо клуб "Земун" основан је 1992. године и у својој петнаестогодишњој традицији имао је доста такмичарских успеха, како са млађим категоријама, тако и са сениорским саставом.
Кроз нашу ватерполо школу прошло је више стотина дечака, од којих неки данас са доста успеха наступају за наше најтрофејније ватерполо клубове и репрезентативне селекцје.
У клубу тренутно тренира преко 100 дечака, који наступају са доста успеха на свим такмичењима које организује Ватерполо савез Београда и Ватерполо савез Србије.
У претходној такмичарској сезони постигли смо запажене резултате од којих би издвојили: друго место на Првенству Србије одржаном децембра 2007 у Земуну са категоријом пионира (1997), треће место на Првенству Србије одржаном у Панчеву у јулу 2007 такође са пионирима (1996), а где су испод нас остали много већи и богатији клубови.
Ватерполо клуб "Земун" је до 1999. године имао и веома успешан сениорски тим који је за пар година доспео од најнижег ранга такмичења до И Савезне ватерполо лиге. Како због рата те године лига није одиграна, одлуком УО ВК Земун распуштен је сениорски састав и направљен план за његово формирање, када се квалитетним радом у омладинском погону формира и изгради сопствени играчки потенцијал. Ове сезоне наша екипа наступиће у ИИ лиги Србије са амбицијом да добрим резултатом изборимо пласман и у прву лигу.
Пету годину организујемо веома успешно и омладински међународни турнир Трофеј Земуна. Међународни карактер дале су екипе ВК "Камољи" - Италија, ВК "Сегедин" - Мађарска, репрезентација Аустрије и Македоније и ВК "Дордрецхт" из Холандије. Своје спортске активности обављамо у С.Ц."Пинки" у Земуну, осим у летњем периоду, када због бољих услова (олимпијског базена) тренинге одржавамо на отвореном базену С.Ц. "11 април" на Новом Београду.