Plivački vaterpolo klub Zemun

 
Plivački vaterpolo klub Zemun
ČLAN NOVOBEOGRADSKOG KLUBApopust: 20%

Plivački vaterpolo klub Zemun

 Vaterpolo klub "Zemun" osnovan je 1992. godine i u svojoj petnaestogodišnjoj tradiciji imao je dosta takmičarskih uspeha, kako sa mlađim kategorijama, tako i sa seniorskim sastavom.
    Kroz našu vaterpolo školu prošlo je više stotina dečaka, od kojih neki danas sa dosta uspeha nastupaju za naše najtrofejnije vaterpolo klubove i reprezentativne selekcje.
    U klubu trenutno trenira preko 100 dečaka, koji nastupaju sa dosta uspeha na svim takmičenjima koje organizuje Vaterpolo savez Beograda i Vaterpolo savez Srbije.
    U  prethodnoj takmičarskoj sezoni postigli smo zapažene rezultate od kojih bi izdvojili: drugo mesto na Prvenstvu Srbije održanom decembra 2007 u Zemunu sa kategorijom pionira (1997), treće mesto  na Prvenstvu Srbije održanom u Pančevu u julu 2007 takođe sa pionirima (1996), a gde su ispod nas ostali mnogo veći i bogatiji klubovi.
Vaterpolo klub "Zemun" je do 1999. godine imao i veoma uspešan seniorski tim koji je za par godina dospeo od najnižeg ranga takmičenja do I Savezne vaterpolo lige. Kako zbog rata te godine liga nije odigrana, odlukom UO VK Zemun raspušten je seniorski sastav i napravljen plan za njegovo formiranje, kada se kvalitetnim radom u omladinskom pogonu formira i izgradi sopstveni igrački potencijal. Ove sezone naša ekipa nastupiće u II ligi Srbije sa ambicijom da dobrim rezultatom izborimo plasman i u prvu ligu.
    Petu godinu organizujemo veoma uspešno i omladinski međunarodni turnir Trofej Zemuna. Međunarodni karakter dale su ekipe VK "Kamolji" - Italija, VK "Segedin" - Mađarska, reprezentacija Austrije i Makedonije i VK "Dordrecht" iz Holandije. Svoje sportske aktivnosti obavljamo u S.C."Pinki" u Zemunu, osim u letnjem periodu, kada zbog boljih uslova (olimpijskog bazena) treninge održavamo na otvorenom bazenu S.C. "11 april" na Novom Beogradu.