OŠ “20. oktobar”

 
OŠ  “20. oktobar”

OŠ “20. oktobar”


Naša škola je stara trideset i  šest godina. Prima učenike svojih učenika, a neki od nastavnika su takođe bivši učenici ove škole. Želimo da u školi jačamo kulturne, obrazovne i vaspitne funkcije škole.

Snagu škole čini 1200 učenika i njihovih roditelja i 115 zaposlenih u školi koji žele da realizuju nastavu sa više kreativnosti, međusobnog uvažavanja i poštovanja.

Realizujemo projekat "Škola bez nasilja".

Škola ima kabinete, svečanu salu, sale za fizičko vaspitanje, biblioteku i bazen. Obuka plivanja planirana je u drugom razredu. Pored učitelja i nastavnika u školi, direktor škole i pomoćnik su spremni da slušaju Vaše predloge, primedbe i pohvale. Podršku učenicima daju: logoped, psiholog i pedagog baveći se učenjem i dečijim razvojem. U saradnji sa Domom zdravlja u školi radi dečiji stomatolog, i postoje pedijatri zaduženi za naše učenike.

 U NAŠOJ ŠKOLI VAŠE DETE ĆE BITI U DRUŠTVU SA UČENICIMA KOJI MOGU SVOJIM PRIMEROM DA POKAŽU KAKO SE UČI I PROVODI SLOBODNO VREME.

Osvajamo visoka mesta u gradskim i regionalnim takmičenjima u informatici, hemiji matematici, fizici, istoriji, biologiji, geografiji, engleskom i ruskom jeziku.

Dobri smo u atletici i ekipnim sportovima, a naši učenici su članovi reprezentacija ritmičke gimnastike, plivanja, tekvonda..

Učenicima su dostupne sledeće sekcije po povlašćenim cenama:

1. Arhimedes

2. Muzički studio Amati

3. Likovni atelje

4. Košarka

 U školi se čuju glasovi dva hora, i muzika školskog orkestra.

Dramska sekcija svoje predstave je izvela u školi i na smotrama stvaralaštva mladih.

Naši osmaci uspešno polažu kvalifikacione ispite za upis u srednju školu, i u njima uspešno nastavljaju svoje školovanje.

Želimo Vašem detetu uspešno školovanje, vreme koje će pamtiti sa radošću, stičući nove prijatelje.