OŠ “Laza Kostić”

 
OŠ  “Laza Kostić”

OŠ  “Laza Kostić”


Škola je počela sa radom 5.9.1977. godine kao OŠ „Sedam sekretara SKOJ-a“ prvi učenici su stigli iz OŠ „Josip Broz Tito“, danas poznate kao „Jovan Dučić“ i iz OŠ „Radoje Domanović“.

школа Prvu školsku godinu završilo je 1168 učenika.

Naša škola nosi imečuvenog pesnika i erudite, Laze Kostića od septembra 2005. godine.
 
Danas, školske 2012/13. školu pohađa 920 učenika, koji čine 36 odeljenskih zajednica. Od toga je 147 prvaka raspoređenih u 6 odeljenja. Produženi boravak radi u 12 grupa. Od tada pa do danas škola je težila usavršavanju nastavne tehnologije i nastavnog kadra. Nastavnici rado idu na seminare, a škola je često domaćin i organizator mnogim takmičenjima i manifestacijama.

Čemu težimo

Škola je danas savremeno opremljena i pruža mogućnost za realizaciju nastavnih sadržajai slobodnih aktivnosti učenika

A ako ste posebno nadareni za neki sport, svoj talenat možete negovati na časovima fizičkog vaspitanja ili u popodnevnim terminima kada se u jednoj od 3 sportske sale održavaju treninzi iz različitih sportova kao što su košarka, odbojka, gimnastika, karate... Postoji mogućnost da kao treći čas fizičkog, ondosno izborni predmet bude određeni sport ili sportsko penjanje po veštačkoj steni. Mi smo jedina škola u gradu koja ima i bazen i salu sa veštačkom stenu. Naša škola nudi mogućnosti da svaki učenik odabere svoj omiljeni sport.

Osim sportskog dela na koji smo najponosniji, školu krase savremeno uređeni kabineti i učionice za niže razrede, lepo organizovan i uređen Produženi boravak, svečana sala iz koje se stalno čuje muzika i vesela dečija graja. Nastavnik Mile, uvek nasmejan, uvežbava sa horom nastupe. U toj sali se održavaju i pozorišne predstave – to je jedina školska sala sa pravom pozorišnom scenom.

U našoj školi uživanje je učiti i razrađivati informatiku u odlično uređenom kabinetu namenjenom baš u te svrhe. Kompjuteri, televizori, kablovski internet, mini linije, klima uređaji, nalaze se gotovo u svim učionicama. Želja nam je da odmore provodimo uz muziku.

Osim svih prednosti koje poseduje naša škola tu je i veliko školsko dvorište koje nikada dok je lepo vreme nećete zateći prazno. Dečija graja i buka poistovećuje se sa pesmom. Ali, ne bilo kakve škole, već NAŠE, najlepše i najbolje uređene škole u kojoj svako dete provede osam godina odrastanja.